Kontakt

Film in video klub Maribor

Goriška ulica 2
2000 Maribor

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Srečanja so vsak ponedeljek
od 19:00 - 21:00 ure

Kontaktne osebe

Božidar Kunstelj
predsednik
Tel: 041 847 921
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Franc Kopič
Tel: 041 289 696
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kje se nahajamo?

 

Iskanje

16. KLUBSKA REVIJA MARIBORSKIH FILMARJEV

16.klub.revija 2021 3 majnša 3

Klub mariborskih filmarjev, ki združuje ljubitelje te zvrsti umetnosti,  ima  v Sloveniji najdaljšo tradicijo. In zagotovo so eni najbolj vztrajnih, ki se dobivajo v klubu prav vsak ponedeljek. Lani so beležili  pol stoletja svojega obstoja, vendar je bila Corona tista,  ki jim že ves čas onemogoča druženja in  tako odmika  tudi svečano akademijo. Pa vendar jim je v mesecu maju, ob sproščanju krepov NIJZ,   uspelo v TC Qlandia - Supernova postaviti pregledno razstavo o delu in delovanju kluba v 50-ih letih,   ob kateri se je ustavil marsikateri korak in se zapira z 31. majem.

  

V tednu ljubiteljske kulture pa so se po dobrem letu dni, pod pogoji PCT, uspeli  srečati v malo večjem številu   na 16. klubski reviji kratkega filma, ki je nadomestila njihove nekdaj uspešne filmske festivale.  Tudi v času Corone filmarji očitno niso stali križem rok, saj se je na revijo prijavilo 12 avtorjev z prav toliko, v glavnem reportažnimi  filmi.

V prostorih Karantene (JSKD) na Pobreški c. v Mariboru so v petek, 28. maja 2021, zavrteli vse filme v skupni dolžini 70 minut in ugotavljali, da se je raven kvalitete predstavljenih filmov dvignila. Vsi avtorji so tako zasluženo prejeli  priznanja za sodelovanje.

Poleg avtorjev se je revije udeležilo tudi nekaj gledalcev – članov kluba tako, da so zadostili še vedno veljavnim ukrepom za preprečevanje in  širjenje okužb z Covid 19.  In že imajo smele načrte za vnaprej. Nad njimi bdi čimprejšnja organizacija sicer bolj  skromne svečane  akademije in tradicionalnega  druženje vseh članov kluba v naravi  v naslednjem mesecu.  Tudi ob takih priložnostih nastajajo njihovi novi dokumentarci.

Pripravila: Anita Kirbiš

Maribor, 28. maj 2021

Videogalerija kluba

Videogalerija kluba

Video Herman Novak

herman-play

Video Franc Kopič

Videogalerija Franca Kopiča

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih