Kontakt

Film in video klub Maribor

Goriška ulica 2
2000 Maribor

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Srečanja so vsak ponedeljek
od 19:00 - 21:00 ure

Kontaktne osebe

Božidar Kunstelj
predsednik
Tel: 041 847 921
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Franc Kopič
Tel: 041 289 696
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kje se nahajamo?

 

Iskanje

Predstavitev filma "ANITA 60 LET" v klubu

anita 60

Člani Film in video kluba Maribor se navkljub počitnicam dobivajo v svojih prostorih redno, vsak ponedeljek; v letošnjem letu so se dobili že 28-krat. Skrbno vodijo tudi zapisnike sestankov, izmenjavajo si izkušnje, predvsem pa v klubu člani najdejo strokovno pomoč pri svojem ustvarjanju. In ne nazadnje ustvarjeno tudi predstavijo svojim kolegom v klubu, skupaj konstruktivno pokritizirajo, v večini pa zagotovo pohvalijo. Da delajo dobro, so vsekakor dokaz številna priznanja na Film festivalih, ki se jih člani udeležujejo. Ponosni so lahko, saj imajo v svojih vrstah tudi Guinnessovega rekorderja v nagrajenih kratkometražnih filmih doma, predvsem pa v tujini. Njihov član Franci Kopič je prejel že 637 različnih nagrad, zadnjo celo na Film festivalu profesionalnega filma v Hollywoodu, kjer je njegov film No Signal bil proglašen za najboljšega.
Na prvi jesenski god - sv. Jakoba, 25. julija letos, je na Goriški 2, kjer imajo sedež kluba, bilo malce nagajivo živahno. Podpredsednica kluba Zorica Fatur je vsem zaželela dobrodošlico. Udeležba je bila kar »mednarodna«; poleg domačih članov kluba (Zorice Fatur, Jožice Jakl, Verice Matvoz, Rudija Jakla, Franca Kopiča, Ervina Kralja, Franja Lavrenčiča in Srečka Preložnika), sta bila prisotna iz sosednje Avstrije še Günter Simmerl in Arnold Kröll. Gostili pa so še Jelko Weldt – ravnateljico Osnovne šole Šentilj ter Anito Kirbiš s partnerjem Joškom Pernatom. Slednja je bila povabljena s posebnim razlogom. Franci Kopič je namreč predstavil dokumentarni film, dolg debelo uro in še nekaj - »Anita 60 let«, ki sta ga v mesecu maju posnela skupaj z Günterjem Simmerlom ob njenih življenjskih mejnikih - odprtju 30. samostojne fotografske razstave z naslovom »Žička kartuzija« in predstavitvi literarnega prvenca »Koštrunček Piko« ter koncertom mag. Oto Vrhovnika, profesorja klasičnega saksofona na Dunaju. Dogodek je bil na Binkoštno soboto v čudovitem ambientu dvorca Dveri Pax v Jarenini. Na predpremieri filma smo vsi uživali, nekateri pa tudi podoživljali lepe trenutke iz dogodka v skoraj 900 let starem dvorcu.
Avtor filma Franci Kopič, s svojim koproducentom Günterjem Simmerlom, si je zaslužil pohvalo in čestitke za odlično opravljeno delo. Vse to pa je bil zagotovo razlog, da smo po stari štajerski navadi tudi malce nazdravili in se posladkali z torto. Prijetno druženje z obilico dobre volje pa se je malce zavleklo v noč...

Anita Kirbiš
Maribor, 25. julij 2016

Videogalerija kluba

Videogalerija kluba

Video Herman Novak

herman-play

Video Franc Kopič

Videogalerija Franca Kopiča

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih