Kontakt

Film in video klub Maribor

Goriška ulica 2
2000 Maribor

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Srečanja so vsak ponedeljek
od 19:00 - 21:00 ure

Kontaktne osebe

Božidar Kunstelj
predsednik
Tel: 041 847 921
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Franc Kopič
Tel: 041 289 696
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kje se nahajamo?

 

Iskanje

Obisk v KAPFENBERGU

Toti po Totem« Film klubu Kapfenberg.

V torek, 27. 11. 2012 smo se ob 1330 iz Maribora proti Kapfenbergu odpeljali Franci Kopič, Jožica Jakl, Ervin Kralj in Ivan Erker. Peljal nas je s svojim avtom Franci Kopič. S seboj smo peljali 8 slik Ervina Kralja in kot je to že tradicija 6 litrsko steklenico Mariborčana.

Najprej smo se ustavili v kraju Bruck an der Mur, kjer smo si ogledali razstavo Društva likovnih umetnikov Maribor v njihovi hiši kulture( Kulturhaus ). Na razstavi sodeluje tudi naš Ervin Kralj z grafiki v globokem tisku, tema »Gozdovi umirajo stoje«. Ervin nam je ob nekaterih slikah razlagal, kako opazujemo likovna dela. Na razstavnem prostoru, je sledilo srečanje z gospodom Günther Agath-om, ki je med ostalim tudi predsednik in duhovni vodja Film kluba Kapfenberg.

Iz Brucka smo se odpeljali v Kapfenberg in se po okrepčilu v tamkajšnji restavraciji odpeljali v Film klub.

V Dvorani kluba smo razstavili osem akvarelov Ervina Kralja . Člani kluba so nas toplo sprejeli in v pogovoru z njimi smo izmenjavali nekaj izkušnje na področju delovanja obeh klubov. Pred prikazovanjem izbranih nagrajenih filmov iz 11. Mednarodnega festivala nekomercialnega filma Maribor 2010, je Günther Agath prebral reference o Kralju, ki jih je za to priložnost napisal mariborski likovni kritik Mario Berdič ter odprl razstavo. Franc Kopič je predsedniku kapfenberškega kluba predal steklenico, darilo našega kluba. Sledila je prisrčna zahvala v imenu njihovega članstva. V polemiki je nadalje podal ostre kritične misli o dejstvu, da v Evropski prestolnici kulture Maribor 2012 ni bilo možno najti dovolj denarnih sredstev za izvedbo 13. Mednarodnega festivala nekomercialnega filma Maribor 2012, ki ni samo tradicionalen, ampak poznan in spoštovan med svetovno priznanimi amaterskimi filmskimi ustvarjalci po vsem svetu.

Videogalerija kluba

Videogalerija kluba

Video Herman Novak

herman-play

Video Franc Kopič

Videogalerija Franca Kopiča

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih