Kontakt

Film in video klub Maribor

Goriška ulica 2
2000 Maribor

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Srečanja so vsak ponedeljek
od 19:00 - 21:00 ure

Kontaktne osebe

Božidar Kunstelj
predsednik
Tel: 041 847 921
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Franc Kopič
Tel: 041 289 696
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kje se nahajamo?

 

Iskanje

JESENSKO DRUŽENJE ČLANOV FILM IN VIDEO KLUBA MARIBOR V JAKOBU

Slika4

Člani kluba na jesenskem druženju v Jakobu 2021

Jeseni nam narava poleg svojih škrlatnih barv ponuja tudi kostanj,   ki je hkrati eden od simbolov tega letnega časa. Za ljubitelje   kostanja in druženja je kostanjev piknik eden najlepših jesenskih dogodkov.

Člani enega najstarejših filmskih klubov pri nas Film in video kluba Maribor, ki so bili pionirji na tem področju in s svojimi kamerami zabeležili nekatere zgodovinsko pomembne dogodke ter bili organizatorji mednardonih filmskih festivalov še preden je to dejavnost zajel »digitalni cunami«,  kljub veliki želji zaradi epidemiološke situacije,  ne uspejo organizirati svečane akademije ob 50-letnice  svojega   obstoja in delovanja. Pa vendar ne mirujejo; ustvarjajo svoje filmčke, se dobivajo  na tedenskih klubskih večerih in tradicionalnih letnih klubskih revijah, če je le mogoče.

Že nekaj let pa se dobivajo na jesenskih druženjih v naravi  - na kostanjevem pikniku, kjer se poleg kostanja znajdejo na mizi tudi domače pogače in sladek mošt.

V tretje gre rado – vračamo se tja, kjer se dobro počutimo !      In letos smo že tretjič izbrali za kraj srečanja v naravi Jakobski Dol. Športni klub Jakob je tisti, ki nam odstopi svoj prostor, za kar so jim filmarji zelo hvaležni. Tudi z letošnjo udeležbo smo bili zadovoljni, bila je »mednarodna«; piknika so se udeleži tudi trije filmarji iz sosednje Avstrije. Porazdelili so si delo, ženski del ekipe se je lotil priprave kostanjev. Predsednik Božidar Kunstelj    se je zadolžil za peko, za mešanje kostanjev  pa si je izdelal  veliko leseno kühlo  z napisom »Jakob 2021«. 

Med tem časom se je del ekipe   odpravil na krajši potep do Vogrinovega mlina, na ogled muzeja in galerije, kjer nas  je sprejel prijazni lastnik in zbiratelj starin Rudolf Vogrin. Na poti smo na hitro spoznavali vasico in se  srečali  z  »Racmanom Bojanosum« Bojanom Kocbekom, učiteljem O. š. Jakob, ki smo ga imeli priložnost večkrat videti na TV Slovenija (Mito Trefalt,  Slovenija ima talent), svoj  znameniti glas  je posodil za risane filme preko luže, pa tudi nas je spravil v dobro voljo.

In kar težko se je bilo posloviti od Vogrinove domačije, ki ponuja toliko zanimivosti. Še posebej so bili nad ogromno zbirko starin in mlinom, ki je aktiven in poleg mletja žita proizvaja tudi elektriko, navdušeni naši sosedje iz Lipnice, zato so še kako trpeli ta dan  tudi fotoaparati.

Po dolini se je valil oblaček dima, in noro je zadišalo po jeseni, po sveže pečenih kostanjih, pa tudi po klobasi z žara, kar smo   pridno zalivali s sladkim, rdečim moštom, ki je zrastel na jakobskih tleh.  Še z vročo in slastno gibanico, letos pa tudi  z jurkino pogačo, nas je razvajala   članica  kluba Štefka Šiker. Vesela druščina je neizmerno uživala  v  popoldnevu, tudi jezik ni predstavljal prevelike bariere, se nastavljala soncu, ki pa je kmalu zašlo za hrib, kar je pomenilo tudi slovo od Jakoba vsaj do prihodnjega leta.

Pripravila: Anita Kirbiš

Foto: Joško Pernat

Jakobski Dol, 18. oktober 2021

Videogalerija kluba

Videogalerija kluba

Video Herman Novak

herman-play

Video Franc Kopič

Videogalerija Franca Kopiča

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih